Liesbeth van der Vegt
Pianolessen

Mijn naam is Liesbeth van der Vegt. Ik speel vanaf mijn 8e jaar piano en heb pianoles gehad van diverse privé leraren in midden en noord Nederland.

Piano spelen is mijn passie!

liesbeth van der vegt pianoles heerenveenIk heb altijd les gehad en nog steeds volg ik zelf pianolessen. Tot voor kort een leuke hobby, die ik naast mijn opleidingen en werk beoefende. Nu de stap gemaakt om van mijn hobby mijn werk te maken als pianodocente in Heerenveen. Mijn motto is: "muziek beoefenen kleurt je leven".

Ik ervaar het pianospelen als een verrijking, een rode draad die telkens terugkeert, een soort levenspad. En dit wil ik graag met anderen delen. Door middel van lesgeven probeer ik een stukje van mijn passie voor muziek aan anderen door te geven en hoop dat ook zij hierdoor geraakt worden.

In 2005 was ik in de gelegenheid om gedurende vier weken een pianopraktijk in Heerenveen, waar ik destijds zelf pianolessen volgde, wegens ziekte van de lerares waar te nemen. Dit was voor mij zo'n eyeopener, dat ik toen besloot om van mijn hobby serieus mijn werk te maken. In die tijd heb ik nog piano-examens gedaan bij de Nederlandse Organisatie voor Muziekleraren. Zelf heb ik daar graad 9 behaald.

Aan de Schumann Akademie in Zwolle heb ik daarna drie en half jaar gestudeerd voor docente Klassieke Muziek, hoofdvak piano. Bij Masako Otsuka zeven jaar gestudeerd en vanaf 2015 bij Marietta Petkova, meesterpianiste.

liesbeth van der vegt pianoBehalve pianospelen zing ik ook graag. Zangles gehad bij Marcia van Eldik, zangpedagoge en nu volg ik zanglessen bij Netty Otter.

Sinds februari 2011 ben ik lid van het Toonkunstkoor in Heerenveen. Daar zing ik mee met de alten. Voor meer informatie over dit koor: kijk op de website van het Toonkunstkoor in Heerenveen.